Over Promotec

Met meer dan 20.000 combinatie mogelijkheden is Promotec de beste partner voor uw productie eisen.

logo_promotec2PROMOTEC is sinds 1993 op de markt aanwezig. Hun groei komt van oudsher al uit een sterk innovatieve ontwikkeling in het bereik van het plaatsnijden. Als eerste italiaans bedrijf ontwikkelde Promotec een familie van groot formaat lasersnijmachines. Eerst in 1998 de Maximo en daarna de Explorer. Kortgeleden werd in samenwerking met de invoering van laserfasetechnologie een nieuwe reeks lasersnijmachines ontwikkelt, de "Serie X" (Xtreme, Xpert, Xplorer, Xdream, Xcube ) en deze zijn ondertussen op de markt gebracht.

Parallel aan de ontwikkeling van de lasertechniek en als antwoord op de steeds toenemende markteisen werd een uiterst flexibele familie van machines ontwikkeld, de "Serie K" ((Super)Kompact, Kombi en Kombimax). Deze producten geven de beste oplossing voor zowel plasma als brandsnijden omdat ze allemaal met een boorsysteem uitgevoerd kunnen worden. ( Model ISO 30, ISO 40 of ISO 50)

Voor klanten met de hoogste eisen, grote productie series, hoge prestaties waarbij grootste kwaliteit vereist wordt is er de Serie F" (Fly Cut en Fly Max) ontwikkeld. Plasmasnijden met snelheden van boven 100m/min. en onovertroffen snij kwaliteit.

Het aanbod is compleet met de 2 en 3 dimensionale snijkoppen voor plasma en brandsnijden als voor het snijden van plaat en buis met diameter van 80 tot 1200mm

Gepatenteerd aandrijvings- en parallelsysteem van het portaal

Promotec's gepatenteerde portaal-verplaatsing-aandrijving, het eveneens gepatenteerde lineaire parallelsysteem in combinatie met de robuuste bouw van het portaal resulteert in een optimale, gelijkblijvende snedekwaliteit over het gehele snijtafeloppervlak bij een maximaal blijvende snijsnelheid.

Het portaal wordt aan beide zijden d.m.v. borstelloze AC motoren aangedreven m.b.v. een rondsel en tandheugel, waarbij een kogelscharnier, bevestigd tussen motorplaat en portaal, het rondsel zonder wrijvingen exact evenwijdig en parallel in de tandheugel positioneert.

Verder bestaat het systeem uit een extra korte lineaire geleiding, is haaks geplaatst op de lineaire geleiding in de verplaatsrichting. Het kan zich alleen rechtlijnig (haaks) ten opzichte van de geleiderail vrij bewegen en is vast verbonden met het portaal. De positie van het portaal, en dus de toorts ten opzichte van de snijtafel, is zo dus altijd gelijk, onafhankelijk de veranderende verplaatsingsrail parallelliteit!