Italiaanse droom snijdt, boort en tapt

De Xdream van het Italiaanse Promotec is een ‘alles in één’ thermische snij-installatie. Deze machine bestaat uit een fiberglaslaser voor het bewerken van dunnere platen met daaraan gekoppeld een plasma snij-installatie voor het snijden van de dikkere plaat. Daarnaast kan op deze machine een booreenheid worden geïnstalleerd, die tot 22 mm boort en tot M16 schroefdraad tapt.

De XDream maakt het mogelijk een breed spectrum van materiaal op één en dezelfde machine te maken“Met deze Xdream kan veel tijd worden bespaard, vooral in de logistiek, omdat producten als halffabricaat compleet klaar gemaakt kunnen worden en het niet meer nodig is om andere machines in te schakelen”, zegt Jan Tragter van Siboma in Ulft, agent voor Promotec in Nederland. “Door de combinatie van een lichtere fiberglaslaser en een HD-Plasma installatie is het mogelijk zowel dunnere als dikkere platen optimaal te bewerken, waardoor een breed spectrum van materiaal op één en dezelfde machine kan worden gemaakt.

Lees meer...

Siboma agent voor thermische snijsystemen van Promotec

xtreme04_24giugno2011_MediumSiboma in Ulft heeft het agentschap verworven van Promotec Industrial Cutting System. Deze Italiaanse fabrikant produceert op laser, plasma, autogene en boortechnieken gebaseerde snijsystemen. Jurgen Simons van Siboma is ingenomen met de nieuwe vertegenwoordiging. “We hanteren de slogan ‘alles voor plaatbewerking onder één dak’. Met de snijsystemen van Promotec maken we dat al heel behoorlijk waar. Naast de kantbanken, de scharen, de gereedschappen en de veiligheidssystemen, willen we ook in het thermische bereik alles kunnen bieden. Dat kan Promotec. Zij produceren een totaalpakket in het thermische gebeuren. Promotec produceert snijsystemen, die voldoen aan de eisen en behoeften van de markt. Deze machines zijn gebaseerd op vele jaren ervaring en kennis, die de medewerkers van Promotec sinds de start in 1993 hebben vergaard bij de productie en plaatsing van vele honderden thermische snijmachines. Tot het assortiment behoren ook modellen met de nieuwe fiberlasertechnologie en modellen die lasers combineren met plasma- en boorunits. Promotec produceert drie verschillende systeemklassen, die met letters worden aangeduid: de X-serie is gebaseerd op vier verschillende machinemodellen, met alleen, of voornamelijk, lasersnijtechnologie; de K-serie is gebaseerd op vier verschillende machinemodellen die verschillende technologieën combineren zoals plasma, vlamsnijden en boren. De F-serie tot slot is gebaseerd op twee verschillende machinemodellen uit de hoogste categorie; dynamische plasmasnijmachines. 

Lees meer...